♥ När modellen tar kortet...

 
 
 
... ser man hur snyggt fotografen posar ♥ Bilden är tagen av Annie för några veckor sedan när vi var ute och fotade snön och varandra. Tanken brukar vara att man turas om att vara modell respektive fotograf, men ibland kan inte modellen låta bli att fota fotografen!
 
 

♥ Med snö i hår och kamera i hand

 
 
 
I fredags träffade jag Annie och då pratade vi hemligheter hemma hos mig ett tag innan vi gick ut. Väl ute så letade vi reda på en bra plats att fota porträtt på, och det gick rätt fort eftersom vädret var mulet och det var bra ljus överallt. Sedan fotade vi och kastade snö i varandras hår - haha ♥. Efter ett tag kollade vi klockan och kunde inte för våra liv förstå att det gått två timmar! Då fick vi ge oss för dagen. Här är några bilder jag fotade på Annie!

♥ Vår 7-årsdag

 
 
 
 

♥ Vinterland

 
 
 
 
 
 
Snön har hittat sin väg tillbaka till vårt avlånga land och förgyller oss återigen med sitt strålande sken ♥ Vad härligt det känns med snön, just för att omgivningen blir lite ljusare. Dessa tre bilder är tagna 2012, men av någon anledning har jag inte visat dem. Så då passar det bra nu! Förhoppningsvis tillåter jag mig att gå ut på en promenad imorgon för att fota lite nya bilder. Det är lätt att stänga in sig när det är hemtenta och inte tillåta "vanliga nöjen" så som promenader och tv-tittande.
 
Nu hoppas jag på att det ska bli fina dagar framöver med en lika blå himmel som det var när bilderna ovan togs :)
 
 

♥ Elissa

 
 
 

♥ Min kamerautrustning

 
 
 
Kamerahus

Sony Alpha SLT-A55

Objektiv

Sony SAL 18-55/3,5-5,6
Kitobjektivet som följde med min allra första systemkamera (Sony alpha a200), som jag köpte år 2008. Det är alltså det äldsta objektivet jag har och det används väldigt sällan.

Sony 75-300/4,5-5,6
Detta är mitt teleobjektiv, som jag köpte ungefär ett år efter min första systemkamera. Används vid fotografering av fåglar och ekorrar för det mesta!

Sony DT 35/1,8 SAM
Detta är mitt nyaste objektiv i samlingen! I och med att det är bra vidvinkel så har detta objektiv i princip ersatt mitt 50 mm, och blivit en stor del i vardagen. Passar bra till porträtt, landskap och vardag.

Sony AF 50/1,4
Mitt älskade 50mm är och har alltid varit en trogen vän. Används till vardags, eller vid porträtt och landskap.

Sony AF 85/2,8
Min 85:a köpte jag väldigt spontant, men trots det tycker jag att det kan vara bra att ha den till hands. Särskilt när man ska fotografera motiv på håll, utan att behöva bära med sig det något större objektiv, som mitt 75-300 mm.

Tillbehör

Sony HVL-F58AM High-Power Digital Camera Flash
Min externa blixt som jag köpte som en julklapp till mig själv för några år sedan. Den ger ett mycket behagligt och naturligt ljus som jag gillar vid fotografering inomhus.
 
Studioset 2 x 120 Ws
 
Filter

Uv-filter till alla objektiv
Starfilter x4
Starfilter x8
Close-up filter x10
 
 

♥ Gott nytt år!

 
 
 
God fortsättning på det nya året! ♥ I år (eller förra året) var första gången jag var i Linköping för att fira nyår, och det fungerade bra det med. Min pojkvän och jag har haft en tradition som går ut på att se Sagan om Ringen-filmerna innan och efter tolvslaget. Så det gjorde vi även denna gång! Förra året såg vi 1 timme och 42 minuter in i andra filmen, så där fortsatte vi! Knäppt, jag vet ;)
 
Mitt jullov börjar gå mot sitt slut och det är dags att återigen ta tag i vardagen. Ännu en hemtenta närmar sig, så det är bara att köra på. Men innan dess vill jag gärna höra några nyårslöften! Så har ni några knäppa, återkommande eller nyttiga löften så dela gärna med er! ♥

RSS 2.0